Werkgroep 1e Communie

Contactpersoon: Mirjam Boonstra (0228-750393)

Het is plezierig te ervaren dat elk jaar weer, veel kinderen zich opgeven om hun eerste Communie te doen. De Lucasparochie vindt het erg belangrijk dat er ter voorbereiding tot deze eerste Communie goed wordt samengewerkt door de ouders/verzorgers, de school en de parochie zelf. De werkgroep ondersteunt hen om zowel de voorbereiding als de viering tot een groot feest te maken.

Als we zeggen ondersteuning dan moet u denken aan:

• Ouders helpen bij het samenstellen van de presentatieviering en van de eerste heilige communieviering;
  • Ouders en kinderen helpen bij de versiering van de kerk;
    Voorbereiden van kinderbijeenkomsten;
  • Het kiezen en begeleiden van een project ter voorbereiding. Hierin wordt veel uitleg gegeven over het waardevolle van het leven en het belang en plezier van het bij een kerk horen.

Eerste Communie 2021

Eerste Communievoorbereiding.
De eerste 2 bijeenkomsten hebben we er al opzitten.

Zondag 5 september zijn we begonnen met de voorbereiding van de 1e communie 2021.

10 kinderen waren er aanwezig en sommige konden elkaar al van school of voetbal.
Door middel van een spel met het touw moesten we elkaars naam onthouden tot we een spinnenweb hadden gesponnen.
Daarna hebbe we een verhaal gelezen over Bas die verschillende mensen ontmoet.
En de kinderen gingen kijken wie zij allemaal ontmoeten in 1 week tijd.
Daarna hebben ze de speurtocht gedaan in de kerk: op de koorzolder kijken was heel leuk maar ook de grote kluis in de sacristie was zeer interessant. En kijken of je je naam kon vinden in het grote doopboek.

Afgelopen zaterdag 11 september was de 2e bijeenkomst met de communicanten.

We hebben het gehad over geloven. Waar geloven we in en waarom?
De kinderen kwamen met hele goede reacties over geloven. Wij geloven in jullie dat jullie het kunnen.
Wie gelooft er nog meer in jullie? En ze konden hele goede voorbeelden geven.
Pastor Jules was deze middag ook aanwezig. Zo wisten de kinderen meteen wie erbij is met de 1e communieviering.

25 september komen we weer bij elkaar met de kinderen voor het volgende thema.

groetjes van Marga en Mirjam
1e communie werkgroep