Sint Lucaskerk Venhuizen Sint Lucas Parochie Venhuizen, Hem, Wijdenes en Oosterleek Theresia van Lisieux kapel te Hem

 

Nieuws


Lezing
Architect S.B. van Sante

Geachte parochies West-Friesland ZO,

Wij zijn benaderd door mevrouw Gerry van Ingen, auteur van een boek over de katholieke architect S.B. van Sante uit Zaandam. In West-Friesland staan verschillende gebouwen van zijn hand, waaronder de Johannes de Doperkerk in Grootebroek, de voormalige meisjesschool in Bovenkarspel en het Raadhuis in Blokker. Mevrouw komt naar aanleiding van haar boek vertellen over het leven en werk van de architect. Uw gemeenschap is van harte welkom om de lezing bij te wonen, de toegang is gratis.
De lezing is op maandag 24 juni 2019 van 10.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Hoogkarspel.
Adres: Streekweg 220 Hoogkarspel ( tegenover het nieuwe gemeentehuis)

Meer informatie over de lezing is te vinden op:
https://www.westfriesebibliotheken.nl/actueel/agenda/lezing-architectuur-van-SB-van-Sante-in-west-friesland.html

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze website: klik hier
of via een e-mail aan onze klantenservice@westfriesebibliotheken.nl
of telefonisch bij onze klantenservice: 0228 743 943


naar boven


Zomerreis maandag 19 t/m zaterdag 24 augustus 2019 naar Beauraing

De zomerreis 2019 gaat naar de bedevaartsplaats Beauraing in de Belgische Ardennen. In 1932/1933 verscheen de heilige maagd Maria hier 33 maal aan vijf kinderen uit dit kleine stadje. Zij toonde zich als Onze Lieve Vrouw van het gouden hart. Sindsdien komen er vele pelgrims om Maria te eren en hun intenties aan haar toe te vertrouwen. Op plechtige wijze wordt elk jaar op 22 augustus de feestdag van het Hart van Maria gevierd, waar vele pelgrims, ook uit de omringende landen aan
deel nemen. Ook wij zijn dit jaar er bij.

Tijdens deze reis is er voldoende tijd voor een stil gebed aan dit bedevaartsoord, maar ook voor mooie wandelingen in het nabijgelegen nationaalpark. Ook is een bezoek mogelijk aan het stadje Dinant, mooi gelegen langs de Maas. Met een kabelbaan of per trappen omhoog naar de citadel heb je van daar uit een schitterend uitzicht over de stad.

Wie het sportiever wil kan ook een kano tocht over de Lesse maken of ondergronds gaan in de grotten van Han. Ook nodigen de binnenstad van Namen, de oude abdij Maredsous of de stad Luxemburg uit voor een bezoek.

Tijdens deze reis verblijven wij in het gastenverblijf van de bedevaartsoord met hoofdzakelijk eenpersoonskamers.

Vertrek: maandag 19 augustus 2019, 13.00 uur vanuit Limbricht Terug: zaterdag 24 augustus 2019, 12.00 uur in Limbricht

Kosten ca. € 450,-- (vol-pension)
Opgave tot 15 juli 2019 bij www.platform30plus.nl of pastoor M. Otto,

m.a.j.otto@hetnet.nl of 046-4515595.

naar boven


Beleef Uganda!


Sinds 2010  kom ik regelmatig in Uganda om te helpen, maar ook vanwege de schoonheid van de natuur / wildlife en de aanstekelijke lach van de Ugandese medemens. Het land heeft mijn “ hart geraakt”  en op een gegeven moment besloot ik, dit gevoel met anderen te delen. In 2016 ben ik voor het eerst met een groep van 14 mensen naar Uganda afgereisd en hun enthousiasme heeft ertoe geleid om het begin 2019 te herhalen.

Deze keer waren het in totaal 24 mensen die in 2 groepen op reis gingen….. maar met elkaar in Kampala en Entebbe in 3 verschillende kerken hebben gezongen. En weer was het een beleving die het hart raakte.  Gezien wij  behalve op safari ook in scholen en ziekenhuizen zijn geweest, hebben wij niet alleen tranen van vreugde en plezier maar soms ook tranen van ontroering en verdriet gedeeld. Het was een reis die ons hele mens zijn weerspiegelt in al zijn facetten.  Door het samen vieren met onze Afrikaanse collega’s, met hun temperament en enthousiasme in de kerk, werd ook onze gelovige beleving gesterkt en als vanzelf groeide het idee om de viering in onze regio te herhalen om ook u hiervan te laten genieten.

Indien u het leuk vindt, met ons in gevoel en gedachten mee te gaan naar Uganda om een snufje van hun levenswijze op te pikken …. nodigen wij u van harte uit op 25 augustus om 10.00 uur in Martinus kerk van Bovenkarspel. Mede door hulp van de beamer kunnen wij u meenemen in een wereld die zo anders is dan de onze,  maar waar het mens-zijn, elkaar nog voelbaar verbindt. 

Met een hartelijke groet, Ulrike de Kuiper (parochie Grootebroek) 

naar boven


Betekenisvol ontmoeten niet zomaar een
loze kreet

Betekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.


“Niets vermoedend ging ik op reis met een groep vanuit de parochie. Ze hadden me al zo vaak gezegd dat een bedevaart echt iets voor mij zou zijn, maar ja, mijn oma deed dat vroeger en het was, in mijn beleving iets voor ouderen. Toch heb ik me over laten halen en ben meegegaan. Van gezicht kende ik een aantal medereizigers en sommigen zag ik wel eens in de kerk. De reis verliep voorspoedig en al gauw trokken we als groep met elkaar op. We bezochten mooie kerken, musea en hadden we prachtige vieringen. Maar het mooiste zag ik om me heen gebeuren. Enkele jongeren die mee waren, in het begin nog wat onwennig, hielpen waar er hulp nodig was, maar je zag ze ook gezellig zitten keuvelen op een terrasje met een wat oudere medereiziger. Ook in ons groepje groeide er een band van vertrouwen en was het na een paar dagen of we elkaar al jarenlang goed kenden. Saamhorigheid is denk ik wel het goede woord daarvoor, iets wat we thuis niet meer zo vaak ervaren. Wat ben ik blij dat ik ja gezegd heb en meegegaan ben. Betekenisvol ontmoeten heb ik in vele facetten ervaren, in gesprekken, in de contacten met medereisgenoten, een stukje verdieping van mijn geloof, maar ook met die mevrouw die me spontaan hielp toen ik bijna struikelde. We hebben daarna nog even staan praten en vorige week kreeg ik al een kaartje van haar.”
Kijk voor betekenisvolle ontmoetingen op: www.vnb.nl of bel met (073) 681 81 11.

Een relaas als dit van Ineke over haar eerste pelgrimage horen we regelmatig. Op bedevaart gaan was iets voor mijn moeder of voor mijn oma, maar voor mij is het niks.
VNB is jaren geleden begonnen met de term ‘betekenisvol ontmoeten’ hetgeen staat voor de contacten en de ontmoetingen die mensen ervaren tijdens een VNB-reis. Een moderne pelgrimage is nog steeds gebaseerd op het eeuwenoude principe van het bezoeken van een plaats waar je geloof verdiept kan worden. Lourdes of Fatima, maar ook Santiago de Compostela of het Putje van Heiloo kunnen zo’n plek zijn. Door samen met anderen naar deze plek te reizen, elkaar te helpen en met elkaar te praten ontstaat er veel meer dan een gewone reis. Het reisdoel is niet alleen belangrijk, het ernaartoe gaan en de ervaringen onderweg zijn net zo belangrijk. Veel reizigers zullen het beamen; samen op pad, samen bidden en samen praten en elkaar helpen maakt dat je een heel andere reiservaring beleeft dan een gewoon bezoekje aan een stad of streek.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is bij VNB, neem dan gerust contact met ons op.

Namens VNB,
Ivonne van de Kar en Roosmarie Manders        www.vnb.nl of bel met (073) 681 81 11

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ivonne van de Kar, beleidsmedewerker: E-mail: ivonne.vandekar@vnb.nl, telefoon: (073) 681 81 14
Roosmarie Manders, marketing en sales: E-mail roosmarie.manders@vnb.nl, telefoon: (073) 681 81 25

VNB
Pater van den Elsenstraat 10, 5213 CD ‘s-Hertogenbosch
Postbus 273, 5201 AG ‘s-Hertogenbosch

T: (073) 681 81 11  
E: info@vnb.nI   
W: www.vnb.nI


naar boven


PCI

Help ons met uw schenking!

P.C.I. staat voor Parochiële-Caritas-Instelling
De P.C.I. ondersteunt financieel diverse activiteiten.
O.a. Ziekentriduüm, scholen Z.M.L.K. de Stormvogel en de Eenhoorn in Hoorn, Algemeen maatschappelijk werk, Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken (HWK),  hospice in Hoorn. In noodgevallen ook particulieren. In de maand december iets extra’s voor asielmigranten en bijstandsgerechtigden. Dit doen we samen met P.K.N. kerk in Venhuizen.

Hoe komt het P.C.I. aan financiële middelen?
Opbrengst uit pacht van landbezit.
Rente van geld dat wordt beheerd (rente op dit moment 0.1 procent)
Financiële bijdrage van de parochie(veiling) St. Lucas Venhuizen.
Het P.C.I. is een ANBI erkende instelling, dat betekent dat een
eventuele schenking voor een deel aftrekbaar is voor de belasting.

Bij voorbaat dank namens het bestuur van het P.C.I.

Bank rek. nr. NL 94 RABO 0121206750 t.n.v. P.C.I. St. Lucas Venhuizen

Voor eventuele informatie kunt u bellen naar het tel. nummer. 0228-543828

Lees meer...

naar boven


Stichting Stimuleringsfonds Drechterland

Het stimuleringsfonds is een aktie van Diaconie, P.C.I. en Gemeente Drechterland.

Voor veel inwoners van de dorpen in de gemeente Drechterland is het Stimuleringsfonds een al jaren bekend fonds voor jongeren vanaf 18 jaar en ouderen, het fonds kan een financiële ondersteuning geven wanneer dat door omstandigheden nodig is om mee te kunnen doen met maatschappelijke activiteiten.

Lees deze folder zorgvuldig als u ouder bent dan 18 jaar en in aanmerking wilt komen voor een financiële bijdrage.

Leeft  u van:    

     Een minimum inkomen.
     Een minimum inkomen als zelfstandige.
     Een uitkering.

Stichting Stimuleringsfonds kan u een steun in de rug geven door een bijdrage te leveren in de kosten,  van b.v:

     Contributie voor een vereniging, bridgeclub, zangclub……….
     Abonnement voor een zwembad, bibliotheek……….

Het gaat ons in eerste instantie om activiteiten die betrekking hebben op deelname aan een vereniging; het sociale netwerk dus.

Waarom !!!!!!
Omdat er ook in de gemeente Drechterland mensen zijn die het financieel moeilijk hebben en daardoor niet mee kunnen doen met maatschappelijke/sociale activiteiten.
Niemand mag worden uitgesloten.

Stichting Stimuleringsfonds is een initiatief van alle gezamenlijke kerken van Drechterland.
Aanvraagformulieren zijn t.z.t. verkrijgbaar bij alle kerken in de gemeente Drechterland, dorpshuizen, verzorgings- en verpleegtehuizen en gemeentehuis. Aanvragen kunnen met ingang van 1 maart tot eind oktober worden ingediend.                                                                                       
Vul het formulier dan in, en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Bij twijfel……..Altijd aanvragen.

Ten overvloede vermelden wij dat dit met uiterste discretie gebeurt.

naar boven


hwk

Crisis?

Is het even crisis…
in je financiën?
in je relatie?
in je koelkast?

HWK helpt je eruit!
We doen dat… professioneel, persoonlijk, voor iedereen, anoniem, kosteloos en zonder wachttijden.

Bel met 0229-271684 of mail: hwk.hulpverlening@live.nl
Als je belt krijg je of een hulpverlener aan de lijn, of een antwoordapparaat. Spreek je boodschap in en je wordt binnen 24 uur teruggebeld.

HWK - is een gezamenlijk initiatief van alle West-Friese diaconieën en PCI’s.
Zie ook: www.hulpverleningwestfriesekerken.nl

naar boven


Klik HIER voor meer informatie

naar boven


Familieberichten

Geboorte

Doop

Huwelijk

Overleden