Sint Lucaskerk Sint Lucas Parochie Theresia van Lisieux kapel

Vormselgroep


Contactpersoon: Pastor Jules Post, jjm.post@hotmail.com


H.Vormsel 2017


Koken voor ouderen

Hallo allemaal,

Afgelopen zondag 26 november hadden wij, de vormelingen, het koken voor ouderen.

We waren met zijn vieren Esther, Rianne, Deva en Merle  Helaas waren de andere vormelingen niet aanwezig omdat ze wat anders hadden. Ook waren Arja, Marjon en Marjan er om te helpen.

Om 15.00 uur gingen wij verzamelen in de Nederlands Hervormde kerk daar hebben wij de voorbereidingen gedaan voor het avond eten. Om 17.00 kwamen de genodigde ouderen aan iedereen zocht een plekje op aan een mooi gedekte tafel.

De vormelingen vroegen of ze een drankje wilden hebben hierna werd het eten opgediend er was een voor, hoofd en nagerecht en daarna nog koffie of thee met een bonbon.

Onder het eten heeft Merle nog twee gedichten voor gelezen en mevrouw Groot had ook nog een zelfgemaakt gedicht. Arja heeft op de dwarsfluit gespeeld.

Wij denken dat de ouderen genoten hebben van het eten wij zagen ze in ieder geval erg genieten.

Voor ons was het erg leuk om dit een keer mee te maken en te doen.

Iedereen ging weg met een volle buik en een bosje bloemen.

Groeten Merle.

 


Verslag vormselviering op 18 november

Een jas voor de regen en een vriend dichtbij jou

De jas was zaterdag zeker nodig en de vrienden waren er in grote getale!
Na 6 mooie voorbereidingsavonden, afwisselen in Venhuizen en Hoogkarspel, zijn 8 kinderen uit Venhuizen en 6 uit Hoogkarspel gevormd in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel.

Aniek Dekker, Deva Broers, Esmé Dekker, Esther Bakker, Ilse Beemster, Kira Stroomer, Marit de Wit, Marissa Reus, Merle Langedijk, Nienke Deen, Rens Dodeman, Rianne van Westen, Tim Stroomer en Wout Molenaar ontvingen van Mgr. Van Burgsteden het sacrament van het vormsel.

De (hulp)-bisschop ging samen met onze pastor Jules Post voor in de viering waarvan het thema was 'Samen op onderweg naar...'.  Mgr. Van Burgsteden ging in zijn overweging in op de gebeden en de liedjes in het boekje en sprak over het vormsel 'in de Geest van het Licht'.

De viering werd opgeluisterd met zang van Aloud en de vormelingen o.l.v. Marga Broers-Appelman. Aan het eind werden de vormelingen toegezongen door hun ouders met het lied 'Ik wens jou...' van Trinity, een mooie toekomst op de weg die ze samen met anderen zullen gaan.


WELKOM

in de Vormselviering op zaterdag 18 november om 15.00 uur in de parochiekerk in Hoogkarspel.
Vanuit onze Lucasparochie zijn 8 jongeren die samen met jongeren uit Hoogkarspel het H.Vormsel krijgen toegediend door Monseigneur van Burgsteden.
En dit alles na een goede voorbereidingstijd samen met de inzet van de werkgroep, alle ouders en pastor Jules Post.

Van tijd tot tijd hebben we een verslag van de voorbereidingsavonden kunnen lezen in deze Uitkijk. Alle goeds gewenst.

 

5e avond in Hoogkarspel
Hier een berichtje over de vormselavond van vrijdag 20-10-2017
Om 19.00 was iedereen in de Xaverius kerk van Enkhuizen aanwezig om naar
het verhaal van Jaap Braakman te luisteren over de bijzondere
plafondschildering die de 7 werken van Barmhartigheid uitbeeldt.
Barmhartigheid is natuurlijk een moeilijk woord om uit te leggen.
Na een korte inleiding van Esther begon Jaap te vertellen wat iedere betekenis
voorstelde. De kinderen waren een en al aandacht en doordat Jaap ook
voorbeelden van het hier en nu gaf waren er ook mooie en verrassende vragen
van de kinderen. We kwamen er achter dat God op vele manieren in ons
dagelijks leven zichtbaar is. Kyra vatte 't geheel heel mooi samen: behandel
een ander zoals jezelf ook behandeld wilt worden. Mevr. Lydia Zijlstra, die namens de parochie van
Enkhuizen aanwezig was om de kerk voor ons te openen, zal voor iedereen nog een kaart van de
plafondschildering verzorgen en 'n boekje waarin de werken worden uitgelegd. Die kunnen de
kinderen dan in hun map plakken. Tot slot werd er door Patricia en Esther nog een gedichtje over
vriendschap voorgedragen. Het was een mooie avond.

Groetjes, Patricia en Esther


4e avond in Venhuizen
We hadden de vormselavond in Venhuizen. Het ging over symbolen. Iedereen had een symbool mee die veel voor diegene betekent. Zelf had ik een beeld van een blauwe reiger mee, omdat ik de enige van ons gezin van de kids ben die in Hoogkarspel is geboren. Daarom had ik een blauwe reiger mee.
Na het laten zien van alle symbolen kregen we een rondleiding door de kerk. We gingen ook helemaal naar de achterkant, daar kregen we het bloed en het lichaam van Christus om te eten te zien. We werden ook met wierook gezegend. We kregen de vraag welk kleed bij welke ceremonie hoort. Toen we weer richting de voorkant gingen, kwamen we bij allemaal kleine kruisen aan de muur met namen erop die zijn/waren overleden. Ik heb heel veel informatie gekregen bedankt.

Groetjes, Rianne


3e avond in Hoogkarspel
De avond werd georganiseerd door Suzanne Dekker en Janneke Beemster. Het thema was ‘Mensen die ons vormen’. We begonnen met een openingsgedicht, dat gedicht werd voorgelezen door Suzanne. Na het gedicht gingen we bespreken wat we de 2e avond hadden gedaan. Daarna hadden we nog een gedicht gelezen. Daarna hadden we in onze map een opdracht gemaakt over op wie jij lijkt en op wie je niet zou willen lijken. Je kon daar ook nog vragen over stellen.  Pastoor Jules Post had nog een verhaal vertelt over door wie hij gevormd was. En toen was het alweer pauze. Na de pauze hadden we een filmpje gekeken over een man die geen armen en geen benen had. Hij wilde daarmee vertellen hoe Jezus hem helpt om bijvoorbeeld weer op te kunnen staan. Na het filmpje deed Janneke nog een gedicht om af te sluiten. Wij vonden het een hele leuke en gezellige avond.

Groetjes Ilse Beemster en Esmé Dekker


Afgelopen vrijdag hadden we onze tweede avond in de voorbereiding naar het vormsel gehad. Het gaat over: Wie ben ik!!

Nadat we allemaal aan tafel gingen zitten vertelde Monique wat we vanavond gingen doen. Er werd eerst een gedicht voorgelezen door Christa en toen moesten we vragen beantwoorden uit de map of we ons zelf blijven. En we denken van wel. Daarna gingen we “Wie ben ik spelen” om de namen van alle kinderen goed te oefenen.
Na het verhaal uit de bijbel en een pauze met een speculaasje gingen we weer een spel spelen waarin we onze eigenschappen konden ontdekken. En dat was heel leuk omdat het altijd goed is wat je doet. We hebben alle mensen nodig om goed te kunnen samen werken. Toen gingen we nog vragen van de luchtballonnen invullen en na een gedicht gingen we naar huis.


We zien elkaar weer op donderdag 5 oktober om 19.00 uur in Hoogkarspel.
Groetjes, Esther en Wout.


 

vormsel