Sint Lucaskerk Sint Lucas Parochie Theresia van Lisieux kapel

Vormselgroep

Contactpersoon: Pastor Jules Post, jjm.post@hotmail.com

Vormselvoorbereiding

Vanaf 6 september zijn we met 4 jongens en 6 meiden uit Hoogkarspel en Venhuizen aan de voorbereidingen voor het vormsel begonnen. Elke bijeenkomst is er een ander thema zodat we ons “Samen Verder!” op weg gaan richting het vormsel. Elke avond bereiden 2 ouders de avond voor. En zijn we de nene keer in de pastorie van Venhuizen en de andere keer in de kerk van Hoogkarspel.

Op de eerste avond was het thema:

Wat is vormen?

Ik vond het een leuke avond want we gingen meer doen dan alleen zitten.
We moesten ook zinnen opplakken die bij vormen en bij dopen horen en we mochten met klei iets maken dat bij jou paste.
Van Judith, vormeling.

Van de ouders: We begonnen eerst met een rondje voorstellen aan elkaar.
Daarna het opplakken van wat er bij vormen en dopen hoorde.
Stukje voorgelezen uit de map en daarna met klei iets vormen.
Rond 20.30 waren we klaar en werden ze weer opgehaald.
Ze vonden het erg leuk.

De tweede avond ging over:

Ik ben ik

Afgelopen donderdagavond 19 september hadden we in de pastorie van Hoogkarspel de 2e voorbereidingsavond voor het H. Vormsel. Samen met 4 kinderen uit Venhuizen, 5 uit Hoogkarspel, en één uit Bovenkarspel, bespreken we op deze avonden verschillende onderwerpen. Deze keer was het thema WIE BEN IK? We probeerden vragen te beantwoorden als “Wie ben ik?”, “Hoe blijf ik mezelf?”, “Wat vind ik goede en minder goede eigenschappen van mezelf?” Best lastig hoor!! Maar ook: “Welke persoon in mijn leven is een voorbeeld voor mij en waarom?”
Tussendoor kregen we lekkere koekjes en drinken.
Tenslotte hebben we nagedacht over wat we samen zouden willen doen voor een goed doel. We hebben afgesproken dat we hier tijdens de volgende bijeenkomst op terug komen.
Met vriendelijke groet, Paul en Douwe

Op 4 oktober komen weer bij elkaar !

vormsel