Sint Lucaskerk Venhuizen Sint Lucas Parochie Venhuizen, Hem, Wijdenes en Oosterleek

Kinderkoor 'Young Stars'

Contactpersoon:
Mirjam Guichelaar - tel. 06-23775453 | mirjam@guichelaar.org

WIJ ZIJN KINDERKOOR 'YOUNG STARS'.

Regelmatig zijn wij in de kerk te beluisteren tijdens de gezinsvieringen. Deze vieringen zijn rondom een thema, bijvoorbeeld Vrede, Moeder- of Vaderdag, Advent, Sinterklaas, Kerst etc. De liedjes die we dan zingen passen bij de thema's en worden samen met de werkgroep Gezinsviering uitgekozen.

Natuurlijk zingen we de eigentijds kerkliedjes, maar ook liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen. Soms worden de teksten aangepast zodat we de liedjes in de kerk kunnen zingen. Ook bij de vieringen van de 1e communie zijn we present. We zingen dan bij de presentatieviering, een doopviering en de 1e communieviering.

Soms hebben we een optreden bij bijvoorbeeld de Parochieveiling, de Driebanflora of de Cultuurmarkt in het Dorpshuis.

Na iedere repetitie hebben de kinderen natuurlijk iets lekkers verdiend. Aan het einde van het seizoen hebben we samen met de misdienaars een gezellig uitje.

Het aantal leden wisselt nogal eens, maar is meestal rond de twintig kinderen. We repeteren op woensdagavond van 18:45 tot 19:30 uur in de pastorie.

Doe je mee????

Op stap met kinderkoor en misdienaars

Na een aantal jaren van afwezigheid hebben we afgelopen zondag 3 juli 2022 het jaarlijks uitje van het kinderkoor en misdienaars gehouden.

Na wat gedronken en wat lekkers te hebben gegeten zijn we op de fiets vertrokken naar Oosterblokker. Daar ontving Jens ons op sportpark Keep Moving. Hier kregen we uitleg over diverse obstakels waarna we ze bijna allemaal hebben mogen proberen. Het was heel mooi om te zien hoe alle kinderen genoten van deze activiteiten en zelf probeerden hun eigen grenzen (veilig) op te zoeken. Na 2 uur klimmen en klauteren zijn we met verhitte hoofden terug gegaan naar de kerk waar ons nog een lekker welverdiend ijsje wachtte en nog een klein bedankje.

We wensen iedereen een mooie vakantie!

Groetjes misdienaars en kinderkoor

Young Stars