Kinderkoor 'Young Stars'

Contactpersoon:
Mirjam Guichelaar - tel. 06-23775453 | mirjam@guichelaar.org

WIJ ZIJN KINDERKOOR 'YOUNG STARS'.

Regelmatig zijn wij in de kerk te beluisteren tijdens de gezinsvieringen. Deze vieringen zijn rondom een thema, bijvoorbeeld Vrede, Moeder- of Vaderdag, Advent, Sinterklaas, Kerst etc. De liedjes die we dan zingen passen bij de thema's en worden samen met de werkgroep Gezinsviering uitgekozen.

Natuurlijk zingen we de eigentijds kerkliedjes, maar ook liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen. Soms worden de teksten aangepast zodat we de liedjes in de kerk kunnen zingen. Ook bij de vieringen van de 1e communie zijn we present. We zingen dan bij de presentatieviering, een doopviering en de 1e communieviering.

Soms hebben we een optreden bij bijvoorbeeld de Parochieveiling, de Driebanflora of de Cultuurmarkt in het Dorpshuis.

Na iedere repetitie hebben de kinderen natuurlijk iets lekkers verdiend. Aan het einde van het seizoen hebben we samen met de misdienaars een gezellig uitje.

Het aantal leden wisselt nogal eens, maar is meestal rond de twintig kinderen. We repeteren op woensdagavond van 18:45 tot 19:30 uur in de pastorie.

Doe je mee????

Op stap met kinderkoor en misdienaars

Op 4 september 2016 zijn we met 20 kinderen naar Natuurleuk in de Hout geweest.
We begonnen de dag met de eerste viering na de schoolvakantie met als thema: “we pakken de draad weer op”. We doen dit met alle kleurrijke mensen om ons heen. De juf en meester, trainers, papa en mama ………
Dit werd wel heel mooi verteld in de overweging van mevrouw Annie Greuter.

Na de viering zijn we op de fiets naar Natuurleuk gereden daar werden we met slingers, limonade en een koekje ontvangen.
We gingen daarna met Marga, van Natuurleuk, de dieren eten geven en de ezels mochten we kammen. Daarna had Marga spellen voor ons klaargezet, met 2 teams tegen elkaar deden we o.a skelterrace en waterpissen. We hebben erg gelachen en gestreden om te winnen.
Na de spellen had iedereen trek gekregen en was het tijd om iets te eten. Helma van ’t Ken-Net kwam de friet en snacks brengen en onder de veranda hebben we heerlijk gesmikkeld.
En toen was er ook nog tijd om vrij te spelen, het gehele terrein was tot onze beschikking. We konden hutten bouwen, naar de dieren, kano varen, met bootje en zelfgebouwd vlot varen, skelters en crossfietsen, survivallen. Er was zo veel te doen dat het jammer was dat we weer naar huis gingen.

Jongens en meiden wat hebben wij van jullie genoten!!!!
We hopen dat jullie samen met ons weer een mooi en goed jaar gaan maken en dat we weer op jullie hulp kunnen rekenen.

Natuurleuk, Marga, bedankt voor je gastvrijheid.
’t Ken-Net, Helma, bedankt voor het lekkere eten en de service.

En iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat wij deze kinderen één keer per jaar mogen bedanken voor hun inzet.

Werkgroep gezinsviering.
Martine, Judith en Monique